Tuinieren is een actieve bezigheid waaraan je veel plezier kunt beleven. Het inrichten en bijhouden van de tuin, huisje en/of broeikasje, samenwerken met de flora en fauna, de frisse lucht, de gezelligheid, dit alles kan veel ontspanning en voldoening geven.
Maar onderschat niet wat een volkstuin betekent. Regelmatig onderhoud voorkomt dat de tuin verandert in een wildernis. Elk seizoen vereist zijn specifieke werkzaamheden, zoals zaaien en planten,spitten en mesten, onkruid wieden,harken, grasmaaien, snoeien, bladeren harken,oogsten van groente, enz. En ook het huisje en/of broeikasje vragen onderhoud zoals schoonmaken, schilderen, dakgoot en ruiten reinigen, sloot schoonhouden en meer.
Naast het bijhouden van de eigen tuin draagt elke volkstuinder bij aan het onderhoud van het complex of doet werkzaamheden voor de vereniging. De vereniging kan alleen bestaan dankzij de inzet van ieder lid. Bijvoorbeeld het ’algemeen werk’, zoals de werkbeurt heet: 2 keer per jaar in groepen samen twee en een half uur werken op de zaterdagochtend aan het openbaar groen van het complex. Dit kan per complex verschillen.
Besef, voordat je aan een volkstuin begint, wat het inhoudt. Voor het onderhouden van een groente of siertuin ben je snel tien uur per week kwijt dit is jaarrond gezien. Bezoek een complex, maak eens een praatje met een volkstuinder, zij of hij zal je van alles over tuinieren kunnen uitleggen.
Aanmelden
Indien U een tuin zoudt willen hebben kunt U zich laten inschrijven middels onderstaand aanmeldingsformulier. Na accceptatie door het Bestuur wordt U op de wachtlijst geplaatst. Zodra U aan de beurt bent ontvangt U bericht. Wij adviseren U, voordat U Uw aanvraag indient, het Huishoudelijk Reglement te lezen.