Skip to main content

Tuinpark Ter Weer

Gelegen aan de Deijlerweg 159, ingeklemd tussen het Adelbert College, de parkeerplaats voor het Adelbert College. De Handbalvereniging Olympia 72, het nieuwe wijkje aan de Oostdaallaan en het wandelterrein bij de kinderboerderij, ligt Complex Ter Weer met 47 tuinen. Bij de start in april 1982 was het perceel grasland dat door noeste arbeid van de leden omgetoverd werd tot een volkstuincomplex met 34 tuinen van 200 m2, met uitstekende vruchtbare grond. Het gehele complex is omzoomd door slootjes.

Informatie

Deze slootjes zijn in het voorjaar de broedplaats van vissen, vooral de karpers, die vanuit het kanaal hier naar toekomen en is het ook een barrière voor ongewenste bezoekers. In 2003 kon het complex worden uitgebreid met 13 tuinen. Door teruggave aan de natuur ten behoeve van het natuurterrein “Lentevreugd”van een volkstuincomplex nabij het vliegveld Valkenburg werd ons verzocht om deze tuinders een tuin aan te bieden in onze vereniging..

Wij werden daartoe in staat gesteld door de uitbreiding die door de Gemeente voor ons is gerealiseerd. Langzamerhand krijgen de tuinen meer het karakter van een combinatie volkstuin/siertuin. Fraaie tuinhuisjes geven dit Complex een magnifieke uitstraling. De aanleg van een toiletgebouw en een gebouw voor de onderhoudsspullen vervolmaakt het geheel. Het onderhoud aan het openbaar groen gebeurt in 4 groepen welke 2x per jaar aan hun verplichtingen voldoen.

Er is ook een groep dames met een heer die ons toiletgebouw schoonhouden.Dit is in ruil voor hun onderhoudsbeurten. Aan het eind van het seizoen is er een algemene morgen om het complex winterklaar te maken, welke wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Vermeld moet nog worden dat dit complex een eigen parkeerruimte heeft.

De Beheercommisie bestaat uit de volgende personen:

A. Buijs (voorzitter) en F. Amini.

Wij zijn ook te bereiken op E- mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.